ua en ru

У Мінінформполітики почали складати список антиукраїнських сайтів

У Мінінформполітики почали складати список антиукраїнських сайтів Фото: Юрій Стець

Робота над списком конкретних сайтів здійснюється під грифом "Для службового користування"

У Міністерстві інформаційної політики України почали складати список антиукраїнських сайтів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінінформполітики.

Як зазначається, 28 березня 2017 року відбулося засідання Експертної ради при Мінінформполітики за участі глави відомства Юрія Стеця та заступника міністра Дмитра Золотухіна.

"У рамках обов’язків, покладених Доктриною інформаційної безпеки України на МІП, було створено робочу групу, яка працювала над аналізом правових норм українського законодавства, що забороняють поширення інформації, яка становить загрозу національним інтересам України. Я прошу вас, як експертів, надати свої рекомендації щодо комплексу критеріїв оцінки такої інформації, які б ми могли використати, щоб рухатися далі", - зазначив він.

У свою чергу, Золотухін повідомив, що робоча група проаналізувала положення українського законодавства та порушення його норм.

"Ми створили звіт правових норм, які містяться в різних законодавчих актах і Кримінальному кодексі України, що регламентують і чітко визначають інформацію, яка є забороненою для поширення. На підставі цих норм, ми оцінюємо матеріали, що розповсюджуються окремими сайтами і тим самим створюють загрозу національним інтересам України, розпалюють міжнаціональну ворожнечу або закликають до порушення конституційного ладу", - повідомив він.

Зазначається, що робота над списком конкретних сайтів здійснюється під грифом "Для службового користування" з метою попередження спекуляцій з боку російських і проросійських медіа та спецслужб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інформаційної політики України планує створити список сайтів, які містять інформацію, яка підриває суверенітет країни.