ua en ru

Мінімальну зарплату можуть підвищити до 4,1 тис. гривень в II-IV кварталі 2018 року, - нардеп

Мінімальну зарплату можуть підвищити до 4,1 тис. гривень в II-IV кварталі 2018 року, - нардеп Фото: Сергій Березенко (facebook/Сергій Березенко)

Темпи зростання ВВП в 2018 році можуть дозволити підвищити заробітну плату

Мінімальну заробітну плату в Україні можуть підвищити до 4,1 тис. гривень в II-IV кварталі 2018 року. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради (ВР) журналістам повідомив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки я розумію, президент планує в наступному році вийти на такий показник. Тобто може бути пряме доручення уряду від парламенту, за результатами економічного зростання в III кварталах умовно на III-IV квартали - ред.) виходити на показник 4,1 тис. тобто мова не йде, що ми закладаємо 4,1 тис., як базову зарплату в бюджет", - заявив Березенко.

Нардеп зазначив, що за інформацією прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, темпи зростання ВВП України в 2018 році можуть перевищити 3%, що дозволить підвищити заробітну плату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко-закликав Кабінет міністрів України в 2018 році вийти на рівень мінімальної зарплати у 4,1 тис. гривень.