ua en ru

Мінімальна зарплата в 3200 гривень стимулюватиме зростання економіки, - Гройсман

Мінімальна зарплата в 3200 гривень стимулюватиме зростання економіки, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман пообіцяв мінімальну зарплату на рівні 3200 гривень

З 1 грудня в країні також підвищуються соціальні стандарти на 10%

Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень з 1 січня 2017 року буде стимулювати внутрішній попит, зростання економіки і виробництва в країні, а також відновить справедливість у відношенні громадян. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Крок, щоб підвищити мінімальну заробітну плату в країні до 3200 гривень - досить різкий крок, але справедливий. Цей крок буде кроком відновлення, з одного боку, справедливості щодо оплати праці, зміни самої системи. Це буде стимулювати внутрішній попит, зростання економіки, зростання виробництва. Ми вважаємо, що це буде мати абсолютно позитивний ефект на економіку ", - зазначив Володимир Гройсман.

Він також підтвердив, що мінімальна заробітна плата підвищиться з 2017 року.

"Так буде. З 1 січня в Україні кожна працююча людина буде отримувати не менше 3200 гривень. Крапка", - сказав прем'єр.

За словами Гройсмана, уряд тривалий час працював над тим, щоб забезпечити справедливість в оплаті праці українців. Також прем'єр нагадав, що з 1 грудня в країні також підвищуються соціальні стандарти на 10%.

Нагадаємо, Гройсман назвав пріоритети держбюджету на 2017 рік.