ua en ru

Мінінфраструктури ввело автоматичний розподіл дозволів Євроконференції міністрів транспорту

Міністерство інфраструктури провело перше електронний розподіл дозволів ЄКМТ для здійснення міжнародних автомобільних перевезень вантажів в автоматичному режимі.

Міністерство інфраструктури провело перший електронний розподіл дозволів ЄКМТ (Європейскька конференція міністрів транспорту) для здійснення міжнародних автомобільних перевезень вантажів в автоматичному режимі.

"Автоматизація процесу розподілу дозволить уникнути людського фактора. Програмне забезпечення буде вдосконалюватися, розширювати свої можливості контролю за видачею та використанням як разових, так і багаторазових дозволів ЄКМТ", - підкреслив міністр інфраструктури Володимир Козак.

"Пакет документів, наданий автоперевізником для участі у розподілі, строго перевіряється. У разі виявлення фіктивних даних перевізник позбавляється права участі у цьому розподілі. Інформація по кожному підприємству, яке виявило бажання отримати дозвіл, і результати розподілу публікуються на офіційних сайтах Мінінфраструктури та Укртрансінспекція", - йдеться в повідомленні.

Для участі у розподілі дозволів ЄКМТ в 2014 році, за словами директора департаменту автомобільного транспорту Дмитра Петухова, документи подали 628 автоперевізників.

"Результати початку роботи автоматизованого розподілу дозволів ЄКМТ на 2014 рік публікуються на сайті Мінінфраструктури. До 24 грудня перевізники будуть мати можливість ознайомитися з ним і перевірити дані про свої підприємствах, після чого Міністерством буде затверджено розподіл дозволів ЄКМТ на 2014 рік", - зазначив Дмитро Пєтухов.

Порядок проведення конкурсу та видачі дозвільних документів Європейської конференції міністрів транспорту (ЄКМТ) затверджено наказом Міністерства транспорту України від 20 серпня 2004 року № 757 (у редакції наказу Міністерства інфраструктури України від 19 березня 2013 № 239) та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 31 серпня 2004 року за № 1076/9675.

Дозвіл ЄКМТ - документ, який надає право на використання автомобільного транспортного засобу автомобільного перевізника - резидента для міжнародного автомобільного перевезення вантажу або проїзду без вантажу по території іноземних держав ЄКМТ.