ua en ru

Мінгареллі розповів, у якій сфері Україні необхідно подвоїти зусилля

Мінгареллі розповів, у якій сфері Україні необхідно подвоїти зусилля Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

В Україні потрібно реформувати сферу верховенства права

Голова представництва Європейського союзу в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що в Україні потрібно реформувати сферу верховенства права. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Украина.

"Є напрямок, в якому дуже важливо подвоїти наші зусилля - це реформа сфери верховенства права. Відсутність верховенства права було величезною проблемою для України в перші роки незалежності. Після Майдану Україна впровадила кілька важливих ініціатив, але потрібно ще багато працювати в цьому напрямку", - розповів Мінгареллі.

Він зазначив, що ЄС підтримує українську владу, реформаторів і громадянське суспільство на цьому шляху. Крім того, він підкреслив важливість боротьби з корупцією.

Нагадаємо, раніше Мінгареллі заявляв, що рішення про надання Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу (ЄС) буде прийнято до кінця року.

"До кінця цього року буде прийнято рішення про надання останнього траншу на 600 млн євро. Виплата цього останнього траншу залежить від виконання 21 вимоги. Україна виконала 17 з 21 вимоги", - повідомив Мінгареллі.

За його словами, з-за того, що Україна досі не виконала 4 вимоги, що комісія поки не може здійснити виплату останнього траншу.