ua en ru

Мінфіну доручено відкоригувати механізм відшкодування пільг і субсидій підприємствам ЖКГ

Мінфіну доручено відкоригувати механізм відшкодування пільг і субсидій підприємствам ЖКГ Фото: Мінфін (РБК-Україна)

Мінфіну надано відповідне доручення щодо невідкладного врегулювання ситуації

За результатами наради Міністерству фінансів надано доручення щодо невідкладного врегулювання ситуації, яка виникла з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ / ЖББ пільг і субсидій, що надаються населенню на оплату ЖКП. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, наказом Мінфіну від 4 січня 2018 року № 1 введено в дію документ "Про затвердження порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 8-1 порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 04 березня 2002 року № 256, і взаємодії учасників таких розрахунків".

Зазначено, що зміни Мінрегіон не погоджував, а навпаки подавав свої пропозиції для недопущення переможного колапсу.

"Ситуація, яка зараз виникла з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ / ЖББ пільг і субсидій, що надаються населенню на оплату ЖКП, вимагає негайного реагування з боку Міністерства фінансів України. Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 4 січня поточного року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні", - зазначено в ході наради 26 січня 2018 з представниками міністерств та відповідних служб під головуванням віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомлялося, що рівень розрахунків державного бюджету перед органами місцевої влади щодо надання населенню пільги та субсидії на оплату послуг житлово-комунального господарства (ЖКГ) становить близько 95%.