ua en ru

У Мінфіні заявили про спроби зриву запуску електронного реєстру ПДВ

У Мінфіні заявили про спроби зриву запуску електронного реєстру ПДВ Фото: Олександр Данилюк заявив про перешкоди в запуску реєстру відшкодування ПДВ

Хакери "поклали" систему Акредитованого центру сертифікації ключів у ДФС

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив про спроби невідомих інтернет-зловмисників зірвати запуск відкритого електронного реєстру відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Про це він 2 квітня 2017 року повідомив у своєму Facebook.

"Щодо запуску електронного реєстру ПДВ. Хто сказав, що буде просто? Близько 11:00 "поклали" систему Акредитованого центру сертифікації ключів у ДФС. Це безпрецедентна подія", - написав Данилюк у соцмережі.

При цьому він пояснив, що всю вхідну інформацію в електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ формує Державна фіскальна служба на підставі заявок бізнесу та закріплює ці дані електронним цифровим підписом, "тому безперебійна робота центру сертифікації ключів є обов’язковою для успішного запуску цього реєстру".

UPD щодо запуску електронного реєстру ПДВ: Хто сказав, що буде просто? Біля 11:00 ранку "поклали" систему Акредитованог...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 2 квітня 2017 р.

"За останніми даними, систему центру вдалося частково відновити. Продовжуємо наполегливо працювати, щоб, згідно з законодавством, завтра (3 квітня 2017 року - ред.) реєстр оприлюднити", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінфін із 1 квітня 2017 року офіційно запустив відкритий електронний реєстр відшкодування податку на додану вартість.