ua en ru

Мінфін запустив відкритий електронний реєстр відшкодування ПДВ

Мінфін запустив відкритий електронний реєстр відшкодування ПДВ Фото: Олександр Данилюк оголосив про запуск реєстру відшкодування ПДВ

Відбувається наповнення реєстру інформацією, з 3 квітня він буде доступний на офіційному сайті

Міністерство фінансів України з 1 квітня 2017 року офіційно запустило відкритий електронний реєстр відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк у своєму Facebook.

"50-60% всієї корупції в Державній фіскальній службі було пов’язано саме з непрозорим відшкодуванням цього податку підприємцям. Це була "священна корова" ДФС. Тихенько втягнули комусь ПДВ, а комусь його не відшкодували і спокійно працювали далі. Бо ніхто не міг цього процесу контролювати, та ні в кого, крім обмеженого кола "державників" ДФС, не було доступу до інформації. Махінація на махінації і ніякої відповідальності. Ось так працювала система. Тепер такого не буде…", - пообіцяв він у соцмережі.

За словами Данилюка, тепер кожен підприємець буде в рівних умовах і зможе відслідковувати онлайн стан виконання його заявки на повернення податку, і якщо не було ніяких зауважень, то податок відшкодовується автоматично максимум через 30 днів після заявки.

Ми запускаємо відкритий електронний реєстр відшкодування ПДВ. Щоб ви розуміли, 50-60% всієї корупції в Державній фіскаль...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 1 квітня 2017 р.

"Спроб саботувати запуск реєстру було багато. Мінфін та Казначейство були готові до запуску ще місяць тому, але в ДФС усе робилося для того, аби це не відбулося. Після зміни керівництва ДФС став зрозумілим масштаб проблеми. Мирослав Продан доклав максимум сил, аби наздогнати втрачений час", - наголосив міністр.

Він також розповів, що нині відбувається наповнення реєстру інформацією. Як очікується, з понеділка, 3 квітня 2017 року, реєстр уже буде доступний на офіційному сайті.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомляв, що з 1 квітня 2017 року в Україні в тестовому режимі запускають автоматичний реєстр відшкодування податку на додану вартість.