ua en ru

У Мінфіні впевнені в реальності досягнення дохідної частини бюджету на 2018 рік

У Мінфіні впевнені в реальності досягнення дохідної частини бюджету на 2018 рік Фото: у Мінфіні впевнені в реальності досягнення прибуткової частини бюджету (РБК-Україна)

Чиновники розповіли також про роботу порталу Е-data

Міністерство фінансів впевнено в тому, що досягнення прописаних у законі про державний бюджет на 2018 рік доходів цілком реалістично. Про це на прес-конференції розповів держсекретар Мінфіну Євген Капінус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша дохідна частина повинна бути реалістичною. Але дохідна частина, закладена в бюджеті, є реалістичною, і вона буде досягнута в наступному році. Наш бюджет є збалансованим. У нас були досягнення в роботі у соціальній сфері. Ми впевнені, що дохідна частина дасть можливість стабілізувати всі виплати, у тому числі по пенсійному фонду ", - сказав він.

У свою чергу, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, розповіла про роботу порталу Е-data, запущеного для здійснення контролю за використанням бюджетних коштів.

"Контроль використання бюджетних коштів. Портал використання публічних коштів Е-data. На сьогодні понад 70,5 млн користувачів здійснюють транзакції на порталі. Наші платіжки використовуються, в тому числі, і в розслідуваннях. Публічні кошти - це наші з вами кошти", - повідомила вона.

Вона зазначила, що на сьогоднішній день платформа Е-data налічує 11 млн користувачів.

Нагадаємо, згідно із законом про державний бюджет на 2018 рік, доходи держбюджету на 2018 рік передбачені в розмірі 913 млрд 613 млн 702,5 тисяч гривень, у тому числі доходи загального фонду держбюджету - в сумі 839 млрд 837 млн 370,4 тисяч гривень та доходи спеціального фонду державного бюджету України - у сумі 73 млрд 776 млн 332,1 тисяч гривень.