ua en ru

У Мінфіні розповіли про оптимальні терміни продажу держбанків

У Мінфіні розповіли про оптимальні терміни продажу держбанків Фото: Оксана Маркарова (facebook.com_oksana.markarova)

Україна має намір продати всі 4 державних банку

У Мінфіні вважають п'ятирічний термін оптимальним для продажу чотирьох державних банків. Про це сьогодні під час конференції щодо реформування державних банків заявила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, 5 років - найбільш оптимальний термін для пошуку потенційних інвесторів.

"Ми провели досить ґрунтовну роботу серед потенційних покупців, серед міжнародних фінансових груп, які ще не присутні на ринку України. Ми бачимо, що п'ятирічна перспектива, на нашу думку, є найбільш вірогідним сценарієм знайти потенційного з високою репутацією покупця на всі чотири активу в нашому секторі ", - заявила Маркарова.

Він також повідомила, що згідно концепції реформування державних банків, Мінфін планує приватизувати банки, які будуть найбільш готовими до продажу, і сфокусуватися на покращенні системи управління в тих банках, які були створені, як державні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 21 лютого 2018 року оновив основи стратегічного реформування державного банківського сектора.

Згідно стратегії, Міністерство фінансів України має намір до кінця 2022 року скоротити присутність держави на ринку банківських послуг з 55% до 24%.