ua en ru

Арешт активів Коломойського: у Мінфіні привітали рішення Високого суду Англії

Арешт активів Коломойського: у Мінфіні привітали рішення Високого суду Англії Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Данилюк розповів, скільки було витрачено на докапіталізацію "ПриватБанку"

У Міністерстві фінансів України привітали рішення Високого суду Англії видати наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті міністерства.

"Ми вітаємо це позитивне рішення Англійського суду. На сьогодні держава фактично витратила майже 140 млрд гривень на докапіталізацію Приватбанку через те, що раніше з нього були виведені гроші або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Він зазначив, що ці 140 млрд гривень - це "гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони обов'язково мають бути повернуті до державного бюджету".

"Незважаючи на деякі спроби зриву юридичного процесу і захисту інтересів Банку, команда юристів працює над цією справою, зробила професійну роботу і досягла результату", - додав міністр.

Нагадаємо, наказ про арешт активів Високого суду Англії був виданий на підставі наданих суду детальних доказів, які доводять, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже 2 млрд доларів.