ua en ru

У Мінфіні назвали рівень ліквідності активів ПриватБанку

У Мінфіні назвали рівень ліквідності активів ПриватБанку Фото: у Мінфіні розповіли про роботу "ПриватБанку" після націоналізації (КМУ)

Після націоналізації якість активів істотно підвищилося

Рівень ліквідності активів "ПриватБанку" після націоналізації склав 171 млрд гривень, або 66% всього обсягу активів. Про це йдеться в звіті Міністерства фінансів України за результатами роботи за рік.

Встановлені Національним банком України показники ліквідності перевиконано. Зокрема, моментальна ліквідність склала 34,98% при нормативі не менше 30%, поточна - 149,99% (норматив - не менше 40%) і короткострокова - 98,11% при нормі не менше 60%.

Згідно з документом, загальна сума докапіталізації "ПриватБанку" становить 139,3 млрд гривень, сума коштів на рахунках фізичних і юридичних осіб перевищила 203,5 млрд гривень, показавши приріст у 23,8 млрд гривень.

Крім того, за 11 місяців минулого року кредитний портфель банку зріс на 12,5 млрд гривень, з яких 11,5 млрд гривень склав приріст кредитів фізичних осіб і 10 млрд гривень - юридичних осіб, що говорить про відновлення кредитування банком.

Що стосується погашення заборгованості перед НБУ за кредитами рефінансування, за 11 місяців "ПриватБанк" виплатив регулятору близько 10 млрд гривень, включаючи відсотки.

Також на 15,79% збільшена адекватність капіталу при нормативі НБУ не менше 10%.

Регулятивний капітал банку збільшено на 17,42 млрд гривень і становить 20,56 млрд гривень.

Серед інших результатів роботи банку варто відзначити отримання "ПриватБанк" статусу уповноваженого банку по збереженню готівки НБУ і первинного дилера по роботі з ОВДП.

Крім того, спільно з компанією McKinsey&Company розроблена стратегія банку, остаточні положення якоої ще затверджуються.

У Мінфіні назвали рівень ліквідності активів ПриватБанку

Нагадаємо, раніше заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що "ПриватБанку" може знадобитися рефінансування для виконання рішень судів.