ua en ru

Порошенко заявив про запуск автоматичного реєстру відшкодування ПДВ з 1 квітня

Порошенко заявив про запуск автоматичного реєстру відшкодування ПДВ з 1 квітня Фото: Петро Порошенко

Реєстр буде працювати в тестовому режимі протягом 3 місяців

Завтра, 1 квітня 2017 року, в Україні в тестовому режимі запускають автоматичний реєстр відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Про це на засіданні Національної ради реформ заявив президент України Петро Порошенко.

"Хочу всім нагадати, що у нас завтра 1 квітня і, це вже зовсім не жарт, в повному обсязі починає працювати автоматичний реєстр відшкодування податку на додану вартість", - заявив Порошенко.

За його словами, кожен буде мати доступ до реєстру Державної фіскальної служби. Порошенко також назвав його "найбільшою таємницею всіх століть".

"Ми не просто повинні відкрити цей реєстр, але і зробити так, щоб черговість відшкодування була прозорою... Ми доклали максимум зусиль для того, щоб нарешті з 1 квітня запустити поки що в тестовому режимі на три місяці, але я думаю, що він повинен працювати з самого першого дня ефективно, з другого півріччя - в повному режимі", - додав Порошенко.

Питання, які ми розглядаємо на засіданні Нацради реформ – надзвичайно важливі. Це ніщо інакше, як проектування нашого майбутнього. Адже воно повною мірою залежить від того, який освітній код ми зможемо передати молодому поколінню, що йде нам на зміну. Поколінню, яке позбавлене комплексів та забобонів, які свого часу триножили нас з вами.

Опубліковано Петром Порошенком 31 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше Порошенко назвав освіту одним з головних пріоритетів України.