ua en ru

Мінфін вніс проект держбюджету-2018 на розгляд уряду

Мінфін вніс проект держбюджету-2018 на розгляд уряду Фото: проект держбюджету-2018 внесений на розгляд Кабміну (kmu.gov.ua)

До розгляду парламентом документ буде представлений до 15 вересня

Міністерство фінансів внесло на розгляд Кабінету міністрів проект державного бюджету на 2018 рік. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Сьогодні вніс бюджет-2018 на розгляд Кабміну - своєчасно, як і передбачено законодавством. До 15 вересня проект держбюджету-2018 буде представлений на розгляд парламенту. Бюджет "під ялинку" - це вже минуле", - написав Данилюк.

За словами міністра, розроблений документ більш якісний і реалістичний, а також збалансований, ефективний і розрахований на перспективу.

Крім того, підкреслив Данилюк, вперше в історії України бюджет розпланований на основі трирічної резолюції.

В документі виділені основні пріоритети використання госредств. Це - освіта, медицина, оборона і безпека, соціальна сфера, децентралізація, підтримка фермерів, ремонт та будівництво доріг тощо.

Дефіцит бюджету скоротився до 2,4%, а доходи загального фонду зведеного бюджету вперше перевищили 1 трлн гривень і досягли 1 трлн 30 млрд гривень.

Сьогодні вніс #Бюджет2018 на розгляд Кабміну - своєчасно, як і передбачено законодавством. До 15 вересня проект держбюдж...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 6 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про те, що Кабінет міністрів України планує 15 вересня 2017 року внести на розгляд Верховної Ради України проект закону України "Про державний бюджет на 2018 рік".