ua en ru

Мінфін США повідомив про двократне зменшення нафтових доходів ІДІЛ

Мінфін США повідомив про двократне зменшення нафтових доходів ІДІЛ Фото: у США підрахували збитки ІДІЛ з продажу нафти

За розрахунками міністерства, зараз ІДІЛ заробляє таким чином близько 250 млн доларів на рік

Доходи терористичної угруповання "Ісламська держава" від продажу нафти зменшилися приблизно вдвічі до 250 млн доларів в рік. Про це заявив представник управління тероризму і фінансової розвідки Міністерства фінансів США Деніел Глейзер, передає Reuters.

"Цифра, якої ми дотримувалися приблизно до початку цього року, становила 500 мільйонів доларів в рік, одержуваних від продажу нафти. Думаю, зараз вона значно менше. Ймовірно, вони отримують тепер лише половину того, що мали раніше", - сказав чиновник, який курирує питання боротьби з фінансуванням терористів.

За словами Гласера, цього вдалося домогтися завдяки нанесення авіаударів, так і за рахунок боротьби з контрабандою нафти в інші країни.


Крім цього він додав, що ІДІЛ також заробляє близько 360 млн дол. у рік від податків в районах, які вона контролює. Однак вплинути на скорочення цих доходів досить складно, оскільки оподаткування відбувається на територіях, які повністю контролюються бойовиками.

Нагадаємо, на початку травня бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" захопили головне родовище газового району Шаєр на сході Сирії.