ua en ru

Мінфін США роз'яснив застосування санкцій проти компаній, які співпрацюють з Росією

Мінфін США роз'яснив застосування санкцій проти компаній, які співпрацюють з Росією Фото: США flickr.com/usembassykyiv)

США будуть стежити за тим, щоб громадяни і компанії РФ не отримували допомогу з інших країн

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки (США) роз'яснило застосування санкцій проти тих, хто співпрацює з підсанкціонними компаніями і громадянами Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США 31 жовтня оприлюднило роз'яснення, як будуть застосовуватися санкції щодо іноземних осіб і компаній, які діють в інтересах громадян і компаній РФ, які вже перебувають під санкціями США", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, закон про розширення антиросійських санкцій (CAATSA) ввів "вторинні" заходи щодо неамериканських осіб, які співпрацюють з забороненими російськими секторами, проектами та особами.

Закон CAATSA, зокрема, зобов'язує президента США вводити санкції проти іноземних фінансових інститутів (банки, брокери, інвестиційні компанії, клірингові будинки і т. д.), про яких міністру фінансів відомо, що вони сприяють "значущим фінансових транзакцій" в інтересах російських осіб у списку санкцій США.

Таким інститутам, які надали заборонене сприяння починаючи з вересня 2017 року, загрожує заборона на відкриття та ведення кореспондентських рахунків у США, тобто ізоляція від американської доларової системи.

Наголошується, що держсекретар США може заблокувати покарання іноземного фінансового інституту за допомогу росіянам у разі, якщо вирішить, що таке покарання суперечить національним інтересам США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США оголосили про санкції проти нафтовидобувного сектора Російської Федерації через Україну.