ua en ru

Мінфін США виключив зростання цін на автомобілі після угоди з Канадою

Мінфін США виключив зростання цін на автомобілі після угоди з Канадою Фото: Стівен Мнучин (flickr.com/imfphoto)

У США запевняють, що USMCA поверне масу робочих місць до Америки

Нова торговельна угода між США, Канадою і Мексикою (USMCA) не призведе до зростання цін на автомобілі в США. Про це в ефірі Fox News, заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Мнучин вважає, що побоювання зростання цін на автомобілі в США після нової торгової угоди не можуть бути приводом для занепокоєння.

"Як раз навпаки, угода поверне масу робочих місць до Америки", - заявив він і додав, що найважливіші положення USMCA стосуються не тільки автомобілебудування, але й сільського господарства, цифрової торгівлі, обмінно-валютних операцій і фінансових послуг.

Мнучин підкреслив, що перелом на переговорах з Канадою стався в останній момент.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що США і Канада домовилися про нову торгову угоду.

"USMCA дасть нашим робітникам, селянам, власникам ранчо і підприємствам висококласну торговельну угоду, яка забезпечить більш вільні ринки, більш справедливу торгівлю і потужний економічний ріст в нашому регіоні", - йшлося у спільній заяві Канади і США.

За словами президента США Дональда Трампа, угода "вирішує багато недоліків і помилок в NAFTA, значно відкриває ринки для наших фермерів і виробників, знижує торговельні бар'єри в США".