ua en ru

Мінфін розмістив п'ятирічні ОВДП на 131,7 млн грн, знизивши прибутковість

Міністерство фінансів України розмістив п'ятирічні облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) на 131 млн 776 тис. 345,80 млн грн.

Прибутковість була знижена відразу на 35 базисних пунктів - до 13,95%. Виникають сумніви в ринковості розміщення, так як на облігації була подана одна заявка на встановлену прибутковість.

Також була подана одна "пробна" заявка на річні ОВДП (на 36 млн грн), яку Мінфін не задовольнив. Інші пропозиції інтересу не викликали.

"Останні кілька аукціонів показують, що ринок зайняв вичікувальну позицію, очікуючи рішення Мінфіном ключових боргових проблем, пов'язаних з погашенням або перепакетируванням кредиту ВТБ, і вже виходячи з цього буде далі вирішувати можливість і доцільність вкладати кошти в нові облігації. Крім того, наступного тижня належить другий етап травневих податкових платежів, що також вимагає від банків додаткового ресурсу, який буде вилучений Мінфіном у бюджет", - відзначив аналітик "Інвестиційний Капітал Україна" Тарас Котович.

Нагадаємо, минуле розміщення також було не дуже активним - 22 травня Мінфін залучив 3,6 млн дол., розмістивши валютні держоблігації.