ua en ru

Мінфін прогнозує інфляцію на 2016 р. на рівні 9%

Відповідно до "Основних напрямів бюджетної політики на 2016 рік" Кабінет міністрів чекає зростання реального ВВП до 2%, номінального - до 2,1 трлн грн. Про це йдеться у статті РБК-Україна "Погляд на держбюджет-2016: Мінфін вірить у диво".

У бюджетній резолюції на 2016 р. також зазначається, що інфляція досягне 9% , а обмінний курс буде зафіксований на рівні 22,5 грн за дол.

Зазначимо, що лютневий варіант бюджетної декларації передбачав зростання економіки до рівня 0,5%, а інфляції - до 7%.

"Це один з можливих сценаріїв на 2016 рік. Але, очевидно, що він оптимістичний", - прокоментував документ виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

У матеріалі наголошується, що вищезазначені показники, швидше за все, будуть переглянуті за результатами соціально-економічного розвитку до 2015 р.

В Міністерстві фінансів, яке займалося підготовкою цього документа, РБК-Україна повідомили, що "потрібно вірити в диво", а параметри даної бюджетної резолюції базуються на Меморандумі з МВФ.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні уряду у вівторок, 31 березня, були затверджені "Основні напрями бюджетної політики на 2016 рік".