ua en ru

Мінфін приєднався до системи електронних держзакупівель

Мінфін приєднався до системи електронних держзакупівель Фото: Міністерство фінансів України

Зокрема, підписав договори з двома електронними торговими майданчиками: SmartTender.biz та E-Tender

Міністерство фінансів України долучилося до проведення допороговых державних закупівель в електронному форматі. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Як йдеться у повідомленні, мета такого рішення - забезпечити доступ громадськості до контролю за витратами державних грошей і поліпшити ефективність витрат міністерства.

Зокрема, Мінфін підписав договори з двома електронними торговими майданчиками: SmartTender.biz та E-Tender. Електронні закупівлі будуть проводитися через систему ProZorro, яка, як мовиться в повідомленні, була створена за ініціативою громадських організацій, ІТ-компаній, комерційних електронних майданчиків та при підтримці держорганів.

Через зазначені майданчики будуть проводитися закупівлі, не потрапляють під дію Закону України "Про здійснення державних закупівель". Це відноситься до здійснення закупівель товарів і послуг, вартість предмета закупівлі яких (без урахування податку на додану вартість) не перевищує 100 тис грн, а робіт - 1 млн грн.

Прес-служба Мінфіну наводить цитату Оксани Маркарової, заступника Міністра фінансів - керівника апарату: "Проведення допороговых закупівель через електронні майданчики дозволить залучити до них велику кількість постачальників, що у свою чергу, дозволить знизити ціну і зменшити витрати державних грошей".

Нагадаємо, що в січні цього року Президент України підписав указ "Про Стратегію сталого розвитку "Україна - 2020". Дана стратегія сталого розвитку передбачає, в тому числі, і реформи у сфері здійснення держзакупівель, державного фінансового контролю і бюджетних відносин.