ua en ru

Мінфін найближчим часом представить Кабміну рішення про створення Служби фінрозслідувань

Мінфін найближчим часом представить Кабміну рішення про створення Служби фінрозслідувань Фото: Олександр Данилюк

Глава Мінфіну Данилюк готовий винести рішення про створення СФР

Мінфін має намір у найкоротші строки винести на розгляд Кабміну рішення щодо створення Служби фінансових розслідувань (СФР). Про це сьогодні журналістам повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я зараз повернувся з засідання робочої групи за цим законом (про створення Служби фінансових розслідувань - ред.). Ми вийшли на рішення, на компроміс і ми будемо готові винести його на розгляд прем'єра (Володимира Гройсмана - ред.)", - сказав він.

зокрема, за словами Данилюка, Служба фінансових розслідувань буде займатися питанням компенсації втрат, яких зазнала українська фінансова система внаслідок анексії Криму.

"Держава активно займається цим (питанням повернення збитків - ред.) зараз. Справа в тому, що будь-які збитки нам потрібно компенсувати, це наше зобов'язання. Ми будемо використовувати всі необхідні інструменти", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України завершує роботу над створенням Служби фінансових розслідувань.