ua en ru

Мінфін представив законопроект змін до Митного кодексу

Мінфін представив законопроект змін до Митного кодексу Фото: Міністерство фінансів України

Документ передбачає запровадження інституту уповноважених економічних операторів (УЕО)

Міністр фінансів України Наталія Яресько і заступник міністра Олена Макеєва представили проект закону "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо уповноваженого економічного оператора і спрощення податкових процедур)", розроблений Міністерством фінансів країни (Мінфіном) за участю експертних та громадських організацій. Інформація про це опублікована на сайті міністерства.

У повідомленні йдеться, що проект створено в рамках роботи міністерства над наближенням українського законодавства в податковій і митній сферах до угоди між Україною та ЄС про поглиблену зону вільної торгівлі (EUDCFTA).

Даний законопроект спрямований на запровадження в країні дієвого механізму інституту уповноважених економічних операторів (УЕО), аналогічний тому, що функціонує в ЄС і який є одним з основних підвалин податкового співробітництва між Україною та ЄС.

За даними міністерства, впровадження допоможе поліпшити економічні та адміністративні умови для митного оформлення товарів українськими експортерами та імпортерами, і тим самим максимізувати використання вигод, які надає українським виробникам EUDCFTA.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів заявляла, що зобов'язання перед МВФ спонукають уряд до прискорення реформ.