ua en ru

Мінфін пропонує підвищити ставки податку на землю в три рази з 1 січня 2014 р

Міністерство фінансів України пропонує підвищити ставки податку на землю в три рази з 1 січня 2014 р. Про це йдеться в проекті закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо справляння плати за землю)", текст якого опублікований на офіційному сайті Мінфіну.

Згідно з проектом закону, з 1 січня 2014 р. ставки плати за землю підвищуються втричі. На сьогоднішній день, податок для ріллі, сіножатей та пасовищ становить 0,1% від нормативної грошової оцінки за 1 га. Але вже через рік плата може скласти мінімум 0,3%. До ділянок сільгоспугідь з багаторічними насадженнями буде застосовуватися ставка 0,09% замість 0,03%. З цієї ж ставкою стягуватиметься податок з користувачів лісових земель, які зараз перераховують лише плату за спеціальне використання лісових ресурсів. Крім того, запропоновано підняти ставку на всі інші категорії земель з 1% до 3% від суми нормативної оцінки ділянки несільськогосподарського призначення.

Читайте також: Кабмін має намір підвищити плату за користування землею для підприємців, що не мають правовстановлюючих документів.