ua en ru

Мінфін пропонує щорічне прийняття місцевих бюджетів до 25 грудня

Міністерство фінансів України пропонує щорічне прийняття місцевих бюджетів до 25 грудня.

Міністерство фінансів України пропонує щорічне прийняття місцевих бюджетів до 25 грудня. Про це повідомив заступник міністра фінансів Ігор Уманський, розповідаючи про зміни до Бюджетного кодексу на засіданні круглого столу в Міністерстві регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зміни призведуть до того, що місцеві бюджети більше не будуть прив'язані ні в часі, ні в показниках до прийняття закону про державний бюджет, і буде можливість самостійно формувати місцевий бюджет з огляду на ті доходи і повноваження, які закріплюються бюджетним і податковим законодавством", - заявив Уманський.

Він зазначив, що не залежно від того, чи буде прийнятий закон про державний бюджет на відповідний рік.

"Тобто це не тимчасові зміни, а зміни, які будуть працювати в наступні роки. В місцевих бюджетів буде можливість до 25 грудня затвердити власні бюджети, порахувати обсяг дотацій і трансферів з державного бюджету, які на виконання відповідних повноважень мають бути перераховані. І якщо бюджетний період з якихось причин затягується, то після його прийняття буде можливість ці показники в річному вимірі відкоригувати", - пояснив Уманський.