ua en ru

Мінфін очікує ухвалення нового бюджетного кодексу до кінця року

Мінфін очікує ухвалення нового бюджетного кодексу до кінця року Фото: Оксана Маркарова (УНІАН)

З 2019 року державний бюджет України плануватимуть на три роки

Новий бюджетний кодекс вже пройшов розгляд у профільному комітеті парламенту та має бути ухвалений до кінця цього року. Про це повідомила в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

З її слів, з 2019 року державний бюджет України плануватимуть на три роки, замість одного.

"Середньострокові плани мали всі уряди до цього. Але ми вперше переходимо до трирічного бюджетування. Наш новий бюджетний кодекс, який запровадить бюджетне планування вже пройшов бюджетний комітет", - заявила Маркарова.

З її слів, бюджетне планування в Україні відбуватиметься так само, як у країнах Європи.

"Ми сподіваємось, що оскільки він підтриманий не тільки урядом, а й президентом і коаліцією (ВР, - ред.), до кінця цього року ми його ухвалимо. З наступного року планування бюджету не на рік, а на три стане нашим стандартом. Так, як живуть усі країни Європи, в яку ми з вами йдемо", - додала Маркарова.

Водночас прем’єр Володимир Гройсман зауважив, що в Мінфіні вже зробили макроекономічний прогноз для України на три роки.

"Не чекаючи ухвалення закону, ми вже затвердили на три роки макропрогноз, який є основою бюджетного процесу на майбутній період", - сказав він.

Нагадаємо, Верховна рада України розгляне закон про державний бюджет на 2019 рік на засіданні до 20 жовтня.