ua en ru

Мінфін опублікував листа екс-власників ПриватБанку з проханням про його націоналізацію

Мінфін опублікував листа екс-власників ПриватБанку з проханням про його націоналізацію Фото: ПриватБанк (РБК-Україна)

Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, зокрема, обіцяли провести реструктуризацію кредитного портфелю до 1 липня 2017 року

Міністерство фінансів України опублікувало лист, який 16 грудня 2016 року колишні власники ПриватБанку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов надіслали уряду з проханням придбати акції банку й ухвалити позитивне рішення щодо його подальшої капіталізації для уникнення банкрутства. Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну.

"Звернувшись до Уряду з проханням про передачу Банку в державну власність, колишні акціонери банку в односторонньому порядку зобов'язалися сприяти процесу націоналізації Банку, не чинити тиску на органи державної влади та нове керівництво Банку, не перешкоджати діяльності Банку в майбутньому та провести реструктуризацію кредитного портфелю до 1 липня 2017 року для покриття збитків держави", - зазначають у Мінфіні.

alt

Фото: лист власників ПриватБанку Кабміну

В міністерстві також стверджують, що націоналізація ПриватБанку була необхідним кроком для порятунку фінустанови та забезпечення фінансової та економічної стабільності в Україні, оскільки виведення з ринку найбільшого банку в країні могло призвести до дестабілізації фінансової системи й мати значний негативний вплив на економіку в цілому.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов досі не виконали зобов'язання з реструктуризації кредитного портфеля, які вони взяли на себе під час націоналізації установи.