ua en ru

Мінфін знайшов гроші для погашення кредиту ВТБ на внутрішньому ринку

За підсумками вчорашніх первинних аукціонів Міністерству фінансів України не вдалося розмістити валютних облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму 535 мільйонів доларів, з терміном обігу від 1 до 3 років.

Як відзначають аналітики кращого проекту навчання форекс в Європі 2009-2012рр. Академії Masterforex-V, залучений обсяг коштів на вчорашньому аукціоні є максимальним за всю історію їх проведення. За даними Міністерства фінансів, ставка розміщення облігацій з терміном обігу 1 і 2 роки була повернута на рівень 9,3%, при цьому трирічні облігації залишилися на колишній позначці 9,45%.

Найбільшим попитом користувалися папери з річним строком погашення, на придбання яких було подано сім заявок на загальну суму 235,13 мільйонів доларів. При цьому облігації з терміном погашення 2 і 3 роки були готові купити від одного до двох покупців на суми в 150 мільйонів доларів.

Крім цього, Міністерству фінансів також вдалося продати трирічні гривневі облігації з валютною прив'язкою (індексні), на загальну суму 50,18 мільйонів гривень. Ставка розміщення була традиційною - 9,3%. Таким чином, сумарний обсяг продажів в гривневому еквіваленті склав максимально рекордне значення за всю історію аукціонів - 4,327 мільярда гривень.