ua en ru

Мінфін змінює правила конкурсного відбору до ДФС

Мінфін змінює правила конкурсного відбору до ДФС Фото: Мінфін буде відбирати працівників ГФС по-новому

Проведення конкурсів підлягає аудіо - і відеофіксації

Відповідно до Концепції реформування Державної фіскальної служби, схваленої урядом, Міністерство фінансів запроваджує нові правила кадрового відбору у зазначену службу. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Це не буде чергова ротація кадрів. Ми впроваджуємо реальні зміни в роботі ДФС і перезавантажуємо систему, в тому числі кадрову", - прокоментував нововведення міністр фінансів Олександр Данилюк.

Зокрема, планується ввести обов'язкову аудіо - та відеофіксацію конкурсних відборів.

Крім того, передбачено поступове підвищення зарплати працівників залежно від кваліфікації і виконання KPI, переатестація і перепідготовка працівників, залучення нових професійних кадрів, підготовка стратегії професійного навчання та тренінгів, які будуть базуватися на міжнародних стандартах.

З цією метою міністр фінансів доручив в. о. голови ДФС Мирославу Продану скасувати вже оголошені конкурси на зайняття вакантних посад до ДФС та організувати проведення нових відкритих конкурсів із забезпеченням максимальної прозорості та ефективності відбору персоналу.

Також до роботи конкурсної комісії відомства будуть залучені представники Міністерства фінансів, Бізнес-омбудсмена та експерти.

Нагадаємо, вчора на засіданні Кабінет міністрів своїм рішенням доручив скасувати проведення кадрових конкурсів у ГФС.