ua en ru

Мінфін викупив усі акції додемісії "Укргазбанку" в обмін на ОВДП

Мінфін викупив усі акції додемісії "Укргазбанку" в обмін на ОВДП Фото: Міністерство фінансів України

Таким чином держава бере участь в докапіталізації банку

Міністерство фінансів України (Мінфін) у повному обсязі купило акції додаткової емісії "Укргазбанку" на суму 633 млн грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Про це повідомляє прес-служба "Укргазбанку".

Таким чином, йдеться у повідомленні, згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 384 від 15 червня 2015 р. держава бере участь у додатковій капіталізації АБ "Укргазбанк" шляхом придбання акцій додаткової емісії на суму, визначену як різниця вартості між купленими банком обзяательствами і активами ПАТ "АКБ "Київ", але не більше 633 млн грн.

Голова правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко в коментарі, який наводить прес-служба банку, нагадав про те, що приєднання активів і зобов'язань банку "Київ" до "Укргазбанку" стало першим та унікальним в історії України. Однак, оскільки зобов'язання банку "Київ" на момент його приєднання істотно перевищували його активи, Кабмін прийняв рішення провести докапіталізацію "Укргазбанку".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про плани ПАТ АБ "Укргазбанку" збільшити статутний капітал за рахунок додатковий внесків шляхом приватного розміщення простих іменних акцій.