ua en ru

В Україні планують запровадити обов'язкове декларування прибутків для всіх

В Україні планують запровадити обов'язкове декларування прибутків для всіх Фото: українців можуть змусити декларувати доходи (kmu.gov.ua)

Така ініціатива передбачена новою бюджетною резолюцією

Міністерство фінансів пропонує у 2019-2020 роках ввести загальне декларування фізичних осіб про доходи та витрати. Така норма прописана в новому проекті бюджетної резолюції, презентованому і ухваленому на засіданні уряду у середу, 14 червня.

Крім того, проектом передбачено перехід до податкового контролю з використанням непрямих методів за відповідністю доходів і витрат громадян.

Також, Мінфін пропонує до 2018 року запровадити єдиний рахунок для сплати податків і зборів, а також перейти до подання єдиної звітності з ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб.

Пріоритетними напрямками діяльності уряду на наступний рік є створення Служби фінансових розслідувань, імплементація в податкове законодавство плану дій BEPS і підвищення ефективності податкового адміністрування. Також поступово уряд має намір наблизити ставки акцизного податку на тютюнові вироби до рівня, який передбачений директивою з Євросоюзом.

Нагадаємо, за словами міністра фінансів Олександра Данилюка, в бюджетній резолюції закладені кошти на реформу охорони здоров'я.