ua en ru

Мінфін не готовий озвучити дату підписання меморандуму з МВФ

Мінфін не готовий озвучити дату підписання меморандуму з МВФ Фото: заступник міністра фінансів України Роман Качур (ТСН.uа)

За словами Павла Качура, робота Кабміну й Мінфіну неможлива без програми підтримки МВФ

Міністерство фінансів України не готове назвати дату підписання меморандуму з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це сьогодні за підсумками презентації міністерського проекту щодо верифікації соціальних виплат і пенсій заявив заступник міністра фінансів України Роман Качур, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не готові назвати точної дати на сьогоднішній день з підписання меморандуму (щодо ймовірного кредиту МВФ, - ред.)", - зазначив заступник глави Мінфіну.

За словами Качура, робота з узгодження остаточного тексту меморандуму ведеться представниками українського уряду і МВФ досі.

"На сьогоднішній день кожне профільне міністерство переглядає свою частину узгодження формулювань. Щойно цей процес буде завершено, меморандум буде підписуватися", - додав Качур.

"Ми не бачимо можливості роботи українського уряду, Міністерства фінансів без програми підтримки МВФ", - наголосив заступник міністра, оцінивши перспективи підписання відповідного документа ще цьогоріч.

Нагадаємо, згідно з оновленим проектом меморандуму про економічну та фінансову політику, Україна надасть МВФ гарантії щодо покращення управління Нацбанком.

Раніше в лютому президент Петро Порошенко закликав Раду прийняти необхідні для співпраці з МВФ проекти законів України.