ua en ru

Мінфін Франції: Необхідні показники бюджетного дефіциту в 2012 і 2013 рр. будуть досягнуті

Міністр фінансів Франції П'єр Московічі переконаний, що в 2012 і 2013 рр. економіка країни досягне необхідних показників бюджетного дефіциту. Його заява стала відповіддю Європейській комісії, чиї експерти зійшлися на думці, що для дотримання всіх раніше заявлених фіскальних норм Парижу доведеться піти шляхом скорочення витрат і проведення податкового реформування.

"Франція виконає всі раніше прийняті зобов'язання", - цитує Reuters слова міністра.

Московічі зробив свою заяву після зустрічі з президентом Єврогрупи Жаном-Клодом Юнкером. Відзначимо, що на порядку зустрічі були питання, пов'язані з більш глибокою інтеграцією банківського сектора європейських країн, а також випуском євробондів. У травні ц.р. новий Президент Франції Франсуа Олланд вже піднімав цю проблему на саміті керівників країн єврозони. Традиційно проти такого рішення, в особі канцлера Ангели Меркель, виступила Німеччина.

Колишній кабінет міністрів Франції влітку 2011 р. озвучив плани щодо зниження дефіциту бюджету з 5,7% від ВВП (за підсумками в 2011 р.) до 4,5% від ВВП в 2012р., а в 2013 р. - до 3%, передбачених Маастрихтськими критеріями (законодавчо встановленими стандартами зони євро).

Нагадаємо, ВВП Франції за I квартал 2012 р., за попередніми даними, порівняно з попереднім кварталом не змінився. За IV квартал 2011 р. ВВП країни виріс на 0,1% в квартальному вирахуванні.