ua en ru

Мінфін допускає повернення Україні частини власності СРСР за кордоном за підтримки західних партнерів

Міністр фінансів України Олександр Шлапак допускає повернення Україні частини власності СРСР за кордоном за підтримки західних партнерів.

Міністр фінансів України Олександр Шлапак допускає повернення Україні частини власності СРСР за кордоном за підтримки західних партнерів. Про це він заявив журналістам у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головний спірний момент в тому, якщо ми будемо до цього повертатися, щоб повернути собі активи, які відійшли до Росії після розвалу СРСР. Тут ми можемо висунути претензії. Ви знаєте, що ми єдина країна, яка не ратифікувала "нульовий варіант". Таким чином, у нас є двері, в які, як кажуть наші юристи, ми можемо увійти і запитати: а давайте ще раз підсумуємо, який борг вам списав "Паризький клуб", і що за цей борг ви фактично забрали приміщення всіх посольств, всю власність за кордоном. Спробуємо тут пошукати, буде складно, але якщо наші західні партнери нам допоможуть, то це можливо", - сказав міністр.

Нагадаємо, на своєму останньому засіданні Кабмін постановив створити комісію, яка проаналізує спадок СРСР, на яке може претендувати Україна.