ua en ru

Міненерговугілля посилило контроль за дотриманням промислової безпеки та охорони праці у вугільній галузі

Для посилення рівня безпеки праці шахтарів та запобігання виникненню аварійних ситуацій Міністерство енергетики та вугільної промисловості України вжило ряд невідкладних заходів. Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

З метою забезпечення стабільного функціонування вугільних підприємств, установ, організацій та об'єднань, недопущення на цих підприємствах порушень режиму вентиляції, пило-газового режиму, технології ведення гірничих робіт, дотримання вимог нарядної системи, системи управління виробництвом та охороною праці, здійснення профілактичних заходів щодо попередження, аварій та аварійних ситуацій наказом Міненерговугілля № 353 від 4 серпня 2011 року встановлений особливий режим контролю на вугледобувних підприємствах у період 5 серпня - 5 вересня 2011 року.

12 серпня 2011 року в результаті виявлених під час перевірки вуглевидобувних підприємств Луганської та Донецької областей фактів невиконання наказу були звільнені з посад: директор шахти "ім. Карла Маркса" ДП "Орджонікідзевугілля"; директор шахти "Лутугінська" ДП "Луганськвугілля"; заступник директора шахти з охорони праці та заступник директора з виробництва шахти "Міусінська" ДП "Донбасантрацит".

Міненерговугілля наголошує, що термін дії наказу про особливий режим контролю на вугледобувних підприємствах буде продовжено.