ua en ru

Міненерговугілля підвищило ціновий коридор для бензину А-95 на 5 коп. - до 10 грн і на 15 коп. - до 9,6 грн на ДП (доповнення)

Міністерство енергетики і вугільної промисловості України підвищило ціновий коридор для бензину А-95 на 5 коп. - до 10 грн і на 15 коп. - до 9,6 грн на дизельне паливо. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Головуючий на засіданні Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при міненерговугілля міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко закликав нафтотрейдерів "з розумінням ставитися до виконання рекомендацій ЕАГ", наголосивши на тому, що уряд виконав свою обіцянку і знизив ставки акцизного збору на нафтопродукти.

Учасники домовилися провести наступне засідання Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості у середині травня 2011 р.
Зазначимо, роздрібні ціни на бензина марки А-95 у деяких нафтотрейдерів перевищують позначку у 10 грн.
Нагадаємо, що 27 квітня Ю.Бойко заявляв, що Міненерговугілля має намір звернутися в правоохоронні органи для притягнення до відповідальності спекулюючих нафтотрейдерів.
Нагадаємо також, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України рекомендувало 14 квітня дотримуватися верхньої межі цінового коридору у 9,95 грн на бензин А-95 та 9,45 грн на дизельне пальне; 6 квітня - 9,85 грн/л на бензин марки А-95, і 9,35 грн/л на дизельне паливо, підвищивши ціновий коридор на 0,1 грн - з 9, 75 грн/л на бензин А-95 і 9,25 грн/л на дизельне паливо.