ua en ru

Міненерговугілля завершує узгодження контракту на поставку американського вугілля

Міненерговугілля завершує узгодження контракту на поставку американського вугілля Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Ціна на антрацитову групу вугілля залежить від того, наскільки тривалим буде контракт

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України практично завершило попереднє узгодження контракту на поставку 2 суден вугілля антрацитної групи зі Сполучених Штатів Америки. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Попередньо погоджений практично контракт на 2 (американські - ред.) судна, які будуть поставлені, і вже розроблені зміни інфраструктури, щоб вони не перетиналися з судами з ПАР", - сказав Насалик.

За його словами, ціна на антрацитову групу вугілля залежить від того, наскільки тривалим буде контракт.

"Можу вас запевнити, що через 1,5 року антрацитна група вугілля нам не потрібна буде, тому що ми практично всі перейшли на газову групу вугілля. Тобто через 1,5 року ми тільки ТЕЦ будемо забезпечувати незначною частиною антрацитового вугілля", - сказав Насалик.

Міністр додав, що його викликали "компетентні органи" для дачі пояснень по використанню коштів на переобладнання 2 та 5 блоку Зміївської ТЕС.

Нагадаємо, в кінці червня президент США Дональд Трамп оголосив про плани по експорту вугілля в Україну, а також зняття обмежень на кредитування США на вугільні проекти за кордоном.