ua en ru

Міненерговугілля України створило робочу групу з ціноутворення на вугілля на основі його якості

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України створило робочу групу з питань розробки та впровадження методики формування цін на енергетичне вугілля, виходячи з його калорійності, технологічної цінності та світових цін на енергетичне вугілля. Про це йдеться в наказі міністерства від 30 вересня.
Наказ виданий відповідно до державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 р. і програмою економічних реформ на 2010-2014 рр. для удосконалення механізму ціноутворення на товарну вугільну продукцію, недопущення застосування демпінгових схем, обмеження державної підтримки загальнодоступними обсягами субсидування.
Робочу групу очолює перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Попович. У неї також увійшов заступник міністра Сергій Чех. До роботи запрошені представники Енергетичної компанії України, держпідприємства "Вугілля України", випробувального центру держпідприємства "Укрвуглеякість", УкрНДІвуглезбагачення, Інституту вугільних енерготехнологій НАН України, Технічного комітету України по стандартизації ТК-92 "Вугілля і продукти його збагачення", Інституту економіки та прогнозування НАН України.
Середню ціну на вугілля державних підприємств встановлює компанія "Вугілля України". За 8 місяців 2011 р. тонна вугілля на держшахтах продавалася в середньому по 78,8 долара за фактичної собівартості 122,8 долара. Частково різницю між цими цінами покриває державний бюджет.