ua en ru

Міненерговугілля планує до кінця року вийти на переробку нафти в 1 млн т в місяць

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України до кінця 2013 р. планує вийти на переробку нафти в 1 млн т в місяць. Про це сьогодні на запуску Одеського НПЗ заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Україна Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україхна.

"До кінця року ми плануємо вийти на переробку нафти в 1 млн т в місяць", - заявив він.

"Наші підприємства нафтопереробної галузі переробляють не більше 300 тис. т в місяць. Але цього недостатньо для забезпечення життєдіяльності нашої держави. Тому ми розраховуємо, що до кінця року вийдемо десь приблизно на 1 млн т на місяць. Це вже було в 2003 - 2004 рр, і України забезпечувала себе нафтопродуктами на 90%", - заявив Ставицький.

За його словами, зараз уряд працює над розробкою необхідних постанов для того, щоб відновити роботу нафтопереробної галузі України.

"Україна взяла курс на відновлення нафтопереробної промисловості. Президент Янукович поставив перед урядом задачу, в найкоротші терміни провести всі необхідні заходи для тог, щоб відновити нафтопереробну галузь України... Міненерговугілля найближчим часом - протягом неділі-двох - підготує для уряду вся необхідні пропозиції, що нададуть можливість стабільної роботи підприємств нафтопереробної галузі нашої держави", - запевнив Ставицький.

Читайте також: В Україні запустили Одеський НПЗ