ua en ru

Міненерговугілля та Луганська обл. підписали угоду про співробітництво у розвитку ПЕК та соціальної інфраструктури

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко в рамках робочої поїздки до Луганської області провів 21 жовтня 2011 року у м. Лисичанськ нараду з питань соціально-економічного розвитку області. Під час наради було підписано угоду про співробітництво між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України і Луганською областю у розвитку паливно-енергетичного комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів області. Угоду підписали міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк та перший заступник голови Луганської обласної ради Євген Харін, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.
Юрій Бойко позитивно оцінив перспективи співробітництва Міненерговугілля та Луганської області.
"Угода про співробітництво між міністерством та Луганською областю дозволить нам більш ефективно та оперативно вирішувати питання, що стосуються розвитку паливно-енергетичного комплексу, а також успішно реалізувати соціально-економічні проекти в регіоні. Ця угода сприятиме зміцненню авторитету влади на місцях та налагодженню співпраці центральних органів влади і регіональних органів управління", - сказав міністр.
Угода, зокрема, передбачає, що Міненерговугілля вживатиме заходи для забезпечення надійного постачання природного газу та електроенергії споживачам Луганської області за умови відсутності заборгованості, а також вугілля вуглеотримувачам на побутові потреби, а Луганська ОДА та облрада вживатимуть заходи для гарантування повної оплати вартості спожитих енергоносіїв та виконання графіка погашення заборгованості.
Також передбачається, що Міненерговугілля працюватиме над підвищенням надійності роботи обладнання теплових електростанцій і централей Луганської області, в тому числі - реконструкції енергоблоків, магістральних ліній електропередачі і розподільних мереж.
Крім того передбачається співробітництво з освоєння ресурсів вуглеводнів і збільшення обсягів їх видобутку на території Луганської області.
Під час робочої поїздки Юрій Бойко відвідав Палац культури у м. Лисичанськ, де відкрив модульну котельну, збудовану за рахунок коштів НАК "Нафтогаз України", та ознайомився з результатами виконання програми з енергозбереження за рахунок коштів держбюджету.
Крім того Юрій Бойко відвідав лисичанську Центральну міську лікарню, де оглянув модульну котельню, збудовану за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» на заміщення потужностей ДП «Лисичанська ТЕЦ», та ознайомився з результатами виконання програми з енергозбереження за рахунок коштів держбюджету.
Нагадаємо, 22 березня 2011 року в рамках робочої поїздки Юрія Бойка до Чернівецької області було підписано угоду про співробітництво між Міненерговугілля та Чернівецькою областю у розвитку ПЕК та соціальної інфраструктури населених пунктів регіону.