ua en ru

Міненерговугілля та Electricite de France підписали меморандум про співпрацю по газу та електроенергетиці

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький та голова Ради правління, головний виконавчий директор компанії Electricite de France Анрі Прогліо підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері газової промисловості та електроенергетики. Це відбулося під час сьогоднішньої зустрічі Президента України Віктора Януковича з керівниками енергетичних компаній Eni (Італія) та Electricite de France (Франція), передає прес-служба глави держави.

"Поєднання наших можливостей з вашими можливостями є дуже цікавим проектом, який здатний буде ефективно працювати", - зазначив Янукович.

При цьому, на думку глави держави, Україна наразі у своїй програмі має великі, амбітні плани щодо збільшення енергетичної незалежності, видобутку газу та нафти.

У свою чергу голова правління Eni Паоло Скароні зазначив, що його компанія демонструє найбільшу активність в Україні щодо освоєння видобутку газу як з традиційних, так і з нетрадиційних джерел. Крім того, за його словами, компанія працює з НАК "Нафтогаз України" над реабілітацією тих свердловин, які вже вийшли з експлуатації. Паоло Скароні також підтвердив готовність компанії до роботи в Україні щодо подальшого розвитку її енергетичного сектору. "Ми робимо свій внесок у видобуток вуглеводнів у вашій країні. Хочу ще раз підтвердити нашу налаштованість робити інвестиції в Україну і допомагати їй в розвитку видобутку вуглеводнів на її території", - сказав він.

Генеральний директор та голова ради директорів Electricite de France Анрі Прогліо зазначив, що його компанія останнім часом багато працювала спільно з Міненерговугілля над розвитком своєї інвестиційної діяльності в Україні. На його переконання, Україна та Electricite de France мають перспективи співробітництва в ядерній енергетиці.

"Ми налаштовані також зосередити нашу увагу на цьому секторі. Ми відкриті до розширення в цьому нашого співробітництва в разі, якщо Україна налаштована на це. Ми також налаштовані розвивати наше співробітництво у секторі дистрибуції енергії, і також хочу підтвердити нашу готовність до розвитку співпраці в технологічних напрямах як у сфері енергетики, так і газу і робити інвестиції в Україну з метою створення нових робочих місць", - сказав він.