ua en ru

Міненерговуглепром підвищив ціновий коридор на бензин марки А-95 з 9,75 грн/л до 9,85 грн/л (доповнення)

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України рекомендує учасникам ринку дотримуватися верхньої межі цінового коридору 9,85 грн/л на бензин марки А-95, і 9,35 грн/л на дизельне паливо, підвищивши ціновий коридор на 0,1 грн - з 9, 75 грн/л на бензин А-95 і 9,25 грн/л на дизельне паливо. Таке рішення прийнято за результатами засідання експортно-аналітичної групи міністерства, повідомляє прес-служба Міненерговуглепрома.

Головуючий на засіданні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко зазначив, що наступного тижня відбудеться чергове засідання експертно-аналітичної групи, на якому, зокрема, розглядатиметься питання вартості пального після зменшення акцизів на моторні палива.

Міністр нагадав, що 6 квітня 2011 року, у зв'язку із складною ситуацією на ринку нафти та нафтопродуктів, на засіданні уряду було прийнято постанову про схвалення законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставок акцизного податку на моторні палива.

Законопроект, яким на 50 євро зменшується акциз на тонні бензину та на 30 євро на тонні дизпалива, буде розглянутий Верховною Радою України як першочерговий.

Нагадаємо, раніше Міненерговуглепром підвищив ціновий коридор на 0,25 грн - з 9,5 грн/л на бензин А-95 і 9,0 грн/л на дизельне паливо.