ua en ru

У Міненерго заявили, що Україна має можливості для впровадження низьковуглецевої енергетики

У Міненерго заявили, що Україна має можливості для впровадження низьковуглецевої енергетики Фото: Галина Карп (mpe.kmu.gov.ua)

Її розвитку приділено особливу увагу в проекті Нової енергетичної стратегії України до 2035 року

Україна має можливості та інструменти для запровадження низьковуглецевої енергетики. Про це повідомила перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Галина Карп під час відкриття міжнародної конференції "Низьковуглецева електроенергетика: тренди, проблеми та перспективи", передає прес-служба Міненерго.

"Базуючись на ядерно-енергетичній галузі, Україна має всі можливості та інструменти для запровадження низьковуглецевої енергетики", - наголосила Карп.

Вона звернула увагу на стабільну роботу АЕС України, які забезпечують виробництво більш ніж 50% електроенергії у загальному балансі електроенергії країни та є базовим підґрунтям для стабільного функціонування економіки України в цілому.

"Питанням розвитку низьковуглецевої енергетики приділено особливу увагу в проекті Нової енергетичної стратегії України до 2035 року, який є базовим документом державної енергетичної політики", - підсумувала перша замголови Міненерго.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що добігає кінця підготовка енергетичної стратегії України до 2035 року. Принциповим питанням цього документа є встановлення частки відновлюваної енергетики до 2020 року - не менше 11%, а до 2025 - не менше 25%.