ua en ru

Міненерго внесе на розгляд Кабміну законопроект про погашення заборгованості на ОРЕ

Міненерго внесе на розгляд Кабміну законопроект про погашення заборгованості на ОРЕ Фото: Кабінет міністрів України (РБК-Україна)

Міненерго доручили терміново подати цей законопроект на розгляд Кабміну

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України доручили внести на розгляд Кабінету міністрів законопроект про погашення заборгованості на оптовому ринку електричної енергії (ОРЕ). Відповідне рішення прийнято на засіданні Координаційного центру із забезпечення впровадження нового ринку електроенергії при КМУ, передає прес-служба Кабміну.

"Також дано доручення Міністерству енергетики та вугільної промисловості невідкладно внести на розгляд уряду України законопроект про погашення заборгованості, яка утворилася на оптовому ринку електричної енергії. Документ має бути вивірено урядом і направлено до парламенту для обговорення та подальшого прийняття", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що завершився проект Євросоюзу за підтримки Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у процесі реформування ринку електроенергії.

В рамках проекту за допомогою Словаччини сторони спільно працювали над впровадженням в Україні вільного доступу третіх сторін до електричних мереж, над поліпшенням конкуренції шляхом розукрупнення електророзподільних компаній, а також над забезпеченням регулятором захисту прав споживачів.