ua en ru

Міненерго України прогнозує відновлення електропостачання Луганської області до кінця дня

Міненерго України прогнозує відновлення електропостачання Луганської області до кінця дня

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прогнозує відновлення електропостачання Луганської області, знеструмленій після зупинки Луганської ТЕС, що до кінця дня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міненерго.

"Станом на 14 годину в результаті артилерійського обстрілу зупинений один з двох працюючих енергоблоків Луганської ТЕС. В даний час здійснюється оперативний запуск резервного енергоблоку. До кінця дня буде запущений енергоблок, електропостачання буде відновлено", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в результаті артилерійського обстрілу бойовиків припинив роботу енергоблок теплоелектростанції в місті Щастя Луганської області. Частина Луганської області, підконтрольна Україні, була повністю знеструмлена. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міненерго невідкладно забезпечити відновлення енергопостачання в Луганській області.

Луганська ТЕС, яка постійно піддається обстрілу бойовиків, є єдиним джерело електрики для жителів півночі Луганської області.