ua en ru

Міненерго може суттєво знизити вартість електроенергії з лютого 2017, - Насалик

Міненерго може суттєво знизити вартість електроенергії з лютого 2017, - Насалик Фото: Ігор Насалик

Зниження планується проводити протягом лютого-квітня

З лютого-квітня 2017 року вартість електричної енергії в Україні може суттєво знизитися. Про це сьогодні на спільному засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Комітету у закордонних справах заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Може, на мене й буде сваритися Дмитро Володимирович Вовк (Голова НКРЕКП - ред.), але я вам скажу, що ми розглядаємо питання, що починаючи з лютого, березня і квітня наступного року піде не підвищення цін на електроенергію, а буде суттєве понижено ціни на електричну енергію. Це вже буде робота нового міністерства", - заявив Насалик.

При цьому він також зазначив, що раніше Кабінет міністрів затвердив план заходів з підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2016/2017 року та його проходження.

Нагадаємо, борг ДП "Енергоринок" перед виробниками електроенергії досяг рекордних 29 млрд гривень і продовжує збільшуватися.