ua en ru

Міненерго розробило програму щодо відмови від російського газу і вугілля до кінця 2016

Міненерго розробило програму щодо відмови від російського газу і вугілля до кінця 2016 Фото: міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик

Насалик зазначив, що Україна не має наміру як мінімум до кінця 2016 закуповувати вугілля за імпортними напрямами

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розробило програму дій, що дозволяє відмовитися від імпорту російського газу і вугілля до кінця 2016 року. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я повинен сказати, що ми не закуповуємо енергетичні ресурси у Російської Федерації, ми не закуповуємо ні газ на сьогоднішній день, ні вугілля, ні інші енергетичні ресурси... Міністерство палива та енергетики розробило програму дій, яка не буде вимагати закупівлі ні російського газу до кінця року, ні закупівлі російського вугілля", - повідомив він.


Разом з тим, за словами міністра, Україна не має наміру як мінімум до кінця 2016 року закуповувати вугілля за імпортними напрямками.

"Вугілля ми точно не будемо купувати. На сьогодні запасів у нас близько трьох млн і ми будемо його нарощувати, у нас питання на сьогодні не в отриманні вугілля, а в його розподілі, тобто нам нікуди дівати свій вугілля", - зазначив Насалик.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик прогнозував можливість повної відмови від імпортного газу протягом чотирьох наступних років.