ua en ru

Міненерго розробило інструкції щодо зниження енергоспоживання в регіонах

Міненерго розробило інструкції щодо зниження енергоспоживання в регіонах Фото: Геннадій Зубко розповів про тимчасові надзвичайні заходи в енергетиці

Зокрема, промислові підприємства повинні максимально перенести робочі зміни на нічні години доби

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко назвав головні завдання в рамках антикризових заходів з подолання негативних наслідків блокади перевезень вугілля антрацитової групи. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

"Найголовніше - маємо забезпечити надійне безперебійне електро- та теплопостачання навчальних та лікувальних закладів. Якщо завдяки вжитим заходам не будуть перевищуватись граничні величини споживання електричної потужності, які встановлені кожній області, графіки відключення електричної енергії для цих областей застосовуватись не будуть", - зазначив Геннадій Зубко.

Міністр нагадав, що уряд запровадив тимчасові надзвичайні заходи в енергетиці.

"Прийняте рішення про встановлення граничного споживання електричної потужності в період з 8 до 22 години доби. Інструкції про складання і застосування графіків щодо зниження електроспоживання розроблені і направлені в регіони", - зазначив Геннадій Зубко.

За перевищення обсягів споживання будуть вводитися санкції

За його словами, ОДА спільно з обленерго мають запропонувати промисловим підприємствам максимально перенести робочі зміни на нічні години доби, забезпечити контроль за дотриманням граничного споживання енергоємними підприємствами, а також запропонувати підприємствам, організаціям та установам використовувати власні джерела живлення, у тому числі альтернативні.

В свою чергу, НКРЕКП, "Енергоринок" та "Укренерго" мають розглянути питання щодо запровадження економічних санкцій до електропередавальних організацій за перевищення граничних величин споживання.

Нагадаємо, підприємства з безперервним циклом роботи повинні знизити навантаження в період з 8 до 22 години мінімум на 10%.