ua en ru

У Кабміні підтвердили, що ціни на газ для населення зростуть

У Кабміні підтвердили, що ціни на газ для населення зростуть Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

На скільки зростуть тарифи на газ для населення поки не уточнюють

У Кабінеті міністрів готується ухвалити рішення про підвищення цін на газ для населення в Україні. Про це журналістам сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик у середу, 12 вересня, передає УНІАН.

Насалик зазначив, що підвищення ціни на газ ухвалять "найближчим часом", однак не назвав конкретної дати. Таке рішення необхідне для отримання Україною чергового траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Прем'єр (Володимир Гройсман, - ред.) вже озвучив, що ми не можемо вести неконструктивні розмови з Міжнародним валютним фондом. Тому, буде підвищення. Але я не можу сказати, на скільки. Я не веду переговорів по ціні на газ", - сказав глава Міненерго.

Також він уточнив, що зобов'язання щодо перегляду тарифів на газ покладено на Міністерство фінансів.

Нагадаємо, 6 вересня в Україні почала роботу місія МВФ. Вона перебуватиме тут до 19 вересня, після чого буде ухвалене рішення про надання чергового траншу для України. Головною вимогою Фонду є підвищення ціни на газ для українського населення.

Як повідомляло РБК-Україна 10 вересня, команда прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана намагається переконати Міжнародний валютний фонд схвалити підвищення ціни на газ для населення не більш ніж на 23%.