ua en ru

Міненерго підготувало стратегію забезпечення незалежності від вугілля із зони АТО

Міненерго підготувало стратегію забезпечення незалежності від вугілля із зони АТО Фото: міністр енергетики Ігор Насалик

Документ передбачає три ключових напрямки

Міністерство енергетики та вугільної промисловості протягом трьох місяців займається розробкою стратегії, яка забезпечить українській енергетиці незалежність від поставок вугілля з зони АТО. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Мирний атом: енергія АЕС замінить вугілля АТО".

"Цей документ буде затверджений окремим наказом міністерства. Його до кінця вересня погодить прем'єр-міністр Володимир Гройсман та профільний віце-прем'єр Володимир Кістіон", - розповіло джерело в Міненерго.

Офіційно в міністерстві ці ініціативи коментувати відмовляються, але РБК-Украина стали відомі деякі подробиці підготовлюваної ініціативи. Зокрема, документ передбачає три ключові напрямки, за якими буде працювати галузь: збільшення частки атомної енергетики, внесення вугілля-антрациту в перелік критичного імпорту і збільшення завантаження енергоблоків ТЕС, що працюють на газовому вугіллі.

Нагадаємо, раніше про те, що Україна зможе обійтися без вугілля із зони АТО, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.