ua en ru

Міненерго планує в 2015 р. на 25% збільшити видобуток вугілля у Львівській обл

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує в 2015 р. збільшити на 25% видобуток вугілля у Львівській області.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує в 2015 р. збільшити на 25% видобуток вугілля у Львівській області. Про це під час робочої поїздки до Львова заявив заступник міністра енергетики Юрій Зюков, передає його прес-служба.

"Якщо в цьому році у Львівській області ми очікуємо 1,6 млн тонн вугілля, то ми бачимо, що в наступному році зможемо добути близько 2 млн тонн. Це буде приріст для енергетики в цілому. Ми кожній шахті будемо приділяти увагу, щоб їх робота була якомога ефективнішим", - зазначив Зюков.

За його словами, враховуючи складну ситуацію на підприємствах Луганської та Донецької областей, розвитку Львівського вугільного регіону приділяється особлива увага. Зюков зазначив, що Україна втратила 70% видобутку вугілля з-за терористів на Донбасі.

Заступник міністра підкреслив, що зараз існує завдання зробити шахти ефективними і самодостатніми.

"Тобто вкладати в неї на якомусь етапі - рік, два, три, - бюджетні кошти, але щоб вона потім вийшла на самоокупність... Наше завдання - відійти від хибної практики дотацій та зробити вугільну галузь ефективною", - зазначив Зюков.

Нагадаємо, вчора міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що протягом місяця на ринку електроенергії будуть прийматися тимчасові надзвичайні заходи.